Odvajanje in čiščenje
odpadne vode na območju
vodonosnika Ljubljanskega polja

Prenavljamo za vas: Litijska cesta

9. 4. 2019
DEL 3
Prenavljamo za vas: Litijska cesta

Zaradi del bo od srede, 10. aprila, do predvidoma 30. junija 2019 za ves promet zaprta Litijska cesta na odseku med Pesarsko in Fužinsko cesto. Rekonstrukcija ceste sodi v sklop projekta ČISTO ZATE.

Obvoz za vozila, katerih skupna masa ne presega 3,5 t in za avtobuse LPP bo urejen po Hruševski cesti, za tovorna vozila pa bo urejen po vzhodni ljubljanski obvoznici, Zaloški cesti in Kajuhovi ulici.

Mestni avtobusi na liniji 13 bodo v času zapore vozili po Hruševski cesti. Ustavljali bodo na vseh rednih postajališčih obvozne trase, na postajališčih Emona, Rast in Hrušica pa ne bodo ustavljali.

Izvajalec del so KOMUNALNE GRADNJE d.o.o.
 

Projekt ČISTO ZATE

Rekonstrukcija ceste sodi v okvir evropskega projekta ČISTO ZATE, v okviru katerega na območju Ljubljane dograjujemo kanalizacijsko omrežje, hkrati pa na cestah urejamo še ostalo komunalno in cestno infrastrukturo. Ob prenovi cestne površine poskrbimo tudi za ustrezno prometno ureditev in s tem za večjo varnost v prometu.

Projekt Čisto zate bo potekal do leta 2021, v tem času bomo uredili kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa na novo priključili več kot 22.000 prebivalcev.

Pred letom 2007 je bila priključenost na kanalizacijo 68 %, do konca leta 2017 smo jo povečali na 88 %, s projektom Čisto zate pa jo bomo povečali na kar 98 %.
 

Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

Kontakt

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in
Evropska unija iz Kohezijskega skladawww.eu-skladi.si